SRB (Pronađi svoj KEFI!) :-)

SRB (Pronađi svoj KEFI!) :-)

Prva i osnovna stvar: Pronađi svoj KEFI!

 

Predpostavljam da nikada nisi čuo za ovu reč. Što naravno znači da o tome ne znaš ništa. Odličan početak da o tome saznaš nešto.

Šta ako odmah kažem da je vrlo moguće da u sebi već imaš delove KEFIJA?

KEFI, uobičajeno spelovan kao KEPHI, iza sebe sadrži jednu tradicionalnu i apsolutno kul priču, baš kao što je svako od nas ima. 🙂

To je stara Grčka reč koja se silno trudi da dočara strast, radost, entuzijazam, snažnu emociju; smisao slobode, kontakt sa nama samima iznutra, našim Bićem; slobodu da se ponašamo kako želimo u trenutku, apsolutno otvoreno glorifikujući život, i uz to, izražavajući najdublja i najčistija ljudska osećanja.

Verujem da znaš onaj momenat kada krv struji toliko brzo kroz vene, kada čuješ otkucaje srca glasnije od bubnja, i nadasve vas preplavljuje osećanje sreće, ili pak, tuge? To je nešto toliko prirodno u grčkom mentalitetu, generalno govoreći, u mentalitetu svih balkanskih naroda. Ali, Grci su ti koji su pronašli tragediju i komediju, i baš tu, na tom tlu, nalazimo najdublju ljudsku potrebu za istinskom srećom ili, sa druge strane, čisti herojski osećaj i podvig one prave tuge. Oni su to izražavali kroz umetnost i način života, a danas to posebno možemo osetiti kroz muziku.

 

Da, oni su rođeni sa tim. I prepoznaju ga mnogo prirodnije nego drugi narodi.

Na kraju početka- podržavam te da pronađeš svoj KEFI.

Budi slobodan, spontan, razgovaraj sa sobom, unapredi svoje znanje, duhovnost i empatiju, i širi ljubav među ljudima. Molim te, ne plaši se da kažeš šta misliš. Pronađi sebe u trenutku, gde god da si, i budi hrabar. Budi strastven povodom života. Probudi taj KEFI!

 

Zagrljaj šaljem,

Nina P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *